Werkwijze

Onze weddingcoach

Duurzame Bruiloft met weddingcoach Sustainable Susan zal de mooiste groene dag van je leven waarmaken. Ons advies is altijd op maat, want iedere bruiloft is uniek.


Intake

Alle moois begint met een intake gesprek. We bespreken in 1 à 2 uur jullie wensen. Jullie ontvangen een adviesrapport inclusief tips en adressen op alle 10 onderdelen en een CO2-quickscan plus uitleg. Expliciete wensen kan ik hierin al verwerken. De kosten hiervoor zijn 200 euro exclusief BTW. Dit verdienen julle dubbel en dwars terug door de vele opties voor geldbesparing die ik aanreik. Met het rapport kun je zelf aan de slag of kiezen voor een:

Vervolgtraject

Van een paar uur advies, een workshop (met andere bruidsparen), de planning van a tot z of alleen gebruik van het rekenmodel voor aantoonbare CO2-neutraliteit, alles is mogelijk bij Duurzame Bruiloft.

Wat levert het op

Inschakeling van Duurzame Bruiloft:
– scheelt je tientallen uren in de organisatie,
– vermindert je stressgehalte,
– komt ten goede aan de kwaliteit van jullie bruiloft,
– kan aanzienlijk schelen in de portemonnee en
– levert jullie bovenal een droombruiloft voor een hopelijk zeer duurzaam huwelijk.
Weddingcoach Sustainable Susan staat voor creativiteit, originaliteit en kwaliteit. Ecofabulous, dus zowel duurzaam (mens, milieu- en dierbewust) als elegant, stijlvol en natuurlijk met oog voor de juiste comfort.

Geldbesparing

O ja, scheelt het in de portemonnee? Jazeker! Duurzame Bruiloft heeft nauwe contacten met diverse locaties. Onderhandelingen kunnen al snel 15% besparen. Ook is juist de duurzame variant vaak goedkoper. Denk aan gebruik van gerecycled goud voor de ringen, slim omgaan met decoraties, tweedehands kleding of accessoires, digitale uitnodigingen, vegetarische catering, en ga zo maar door. Samen maken we het plaatje voor jullie passend, uiteenlopend van zeer eco-chic tot eco-budget.

Inspiratie

Om je eigen waarden en ideeën alvast op een rij te zetten, kun je alvast inspiratie putten uit de 3 boxen. Box 1 gaat voor de small steps, big impact. Box 3 gaat voor groen trouwen all the way. En er is natuurlijk een gulden groene middenweg.

Box 1: ‘lean green’: simpele stappen voor het groentje

Yes, jullie willen je bruiloft verduurzamen, want een goed begin van een duurzaam huwelijk is ook voor jullie het halve werk. Met kleine simpele creatieve maar toch impactvolle stappen willen jullie hier voor gaan. Sustainable Susan biedt jullie de juiste tools en tips om die stappen te maken aan de hand van de top 10. Zo worden tenminste 5 tot 10 kleine of grote duurzame tintjes aan de jullie dag gegeven. Denk aan lokale biologische bloemversieringen, biologische drank, ludieke eco-cadeautjes voor de gasten, op maat gemaakte ringen van gerecycled goud en een binnenkomer met een elektrische auto.

Box 2: de groene middenweg

Jullie willen graag groen trouwen en kiezen telkens bewust voor de duurzame optie op alle 10 onderdelen. Jullie gaan op alle vakken net een stapje verder dan de ‘lean greeners’ maar volledig CO2-neutraal trouwen is wellicht een stap te ver. Met de planning proberen we onder de 50% CO2 uitstoot van het gemiddelde te komen ten opzichte van de uitstoot van vergelijkbare huwelijken. Small steps, big impact keuzes wordt gemaakt, bijvoorbeeld met de keuze van een centrale met OV-bereikbare locatie, vintage ringen en biologisch/lokaal voedsel.

Box 3: klimaatneutraal trouwen

Jullie kiezen voor de green bang, voor groen trouwen all the way. Een uitdaging, maar zeker een mooie uitdaging. En het is mogelijk, Sustainable Susan heeft persoonlijke ervaring. Box 3 betekent het rekenmodel sluitend maken, oftewel 0 CO2 uitstoot. CO2 compensatie komt dan al snel de hoek om kijken. Met slimme duurzame keuzes kunnen we die compensatie zo laag mogelijk houden.

Kosten

De gemiddelde prijs van een bruiloft in Nederland is ruim 17.000 euro volgens de Nederlandse Trouwbranchorganisatie. Het kan voor veel meer en ook veel minder. Hoe dan ook blijft het waarschijnlijk de grootste uitgave die je ooit zult doen, buiten wellicht het kopen van een huis om.

Zeker betaalbaar

Een duurzame bruiloft kost niet meer dan een conventionele. Sommige zaken zullen zelfs veel minder kosten. Juist een bruiloft biedt de kans je keuzes eens te overzien, niet alleen voor de grote dag maar ook daarna. Wie ben je, wat zijn je waarden, hoe zou je je bruiloft vorm willen geven zonder acht te slaan op alle etiquettes en verwachtingen? Een schone lei, een groene blik en de weddingcoach van Duurzame Bruiloft, zij helpen je waar nodig om je bruiloft betaalbaar en met hoge kwaliteit te verduurzamen.

Vergoeding op maat

Advies is op maat en zo ook de betaling. Van een workshop tot een paar uur advies tot gebruik van het CO2-rekenmodel, we vinden voor jou een passende optie die past binnen het budget. Ook de onderhandelingen met leveranciers en bewaking van de begroting kan Duurzame Bruiloft voor jullie doen. Daarbij kunnen we bij duurzame leveranciers flinke kortingen bedingen en levert inschakeling van Duurzame Bruiloft dus juist geld op. Neem vrijblijvend contact op.

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?