Locatie

Locatie


De keuze van de locatie bepaalt het vertrekpunt van een duurzame bruiloft. Er zijn vele honderden trouwlocaties in Nederland en ook honderden claimen groen te zijn. Maar wat is dan een groene locatie? En zijn ze allemaal wel zo groen? Afhankelijk van je stijl, formaliteit, aantal gasten, klimaat en religie zijn er heel wat mogelijke eco locaties te bedenken. Voorop staat dat kiezen voor 1 en een centrale locatie, bereikbaar per de groene voorkeur heeft.

En dan? Een kasteel? Een groen restaurant? Een museum? Een tuin? Thuis? Een hotel of toch een kerk? Het is belangrijk jezelf eerst een heel aantal vragen te stellen om een visie te vormen over een locatie die tegemoetkomt aan alle wensen terwijl de footprint klein blijft. Denk aan: hoeveel mensen nodig je uit? Wat is het budget? Ga je voor indoor of outdoor? Welke plek past bij jullie? Ïn welk seizoen wil je trouwen? Ga je voor formeel of informeel? Daar kan Duurzame Bruiloft je bij helpen en ook in de vragen die je aan een locatie kunt stellen om uit te vinden hoe groen ze nu werkelijk zijn.

Om de verschillende overwegingen zichtbaar te maken, lichten we het voorbeeld van trouwen in de natuur uit. Kiezen voor de de buitenlucht kan liefde voor de natuur reflecteren en laten zien dat je de schoonheid waardeert en wilt behouden. Denk aan parken, dierentuinen, tuinen van ouders, moes- of botanische tuinen, het strand, de duinen, bos, weide, bij een meer, boot, wijngaard. Zaak is te kiezen voor een plek die niet onder druk staat (duinen zijn erg kwetsbaar bijvoorbeeld), en dus ecologisch weerbaar is. Groot voordeel is dat trouwen in de natuur al een decoratie op zich is. Helaas speelt het weer een grote onzekere rol. Parasols geven bescherming, maar moeten worden ingehuurd. Bij koud weer kiest men vaak voor terrasverwarming wat aan duurzaamheid nog tekortschiet. Trouwen in de natuur betekent ook vaak alle materialen af en aan brengen. Dit levert een hoge milieubelasting door vervoer op, ook een overweging waard.

Duurzame Bruiloft heeft in haar Duurzame Database een heel aantal daadwerkelijk groene locaties en kunnen we samen de overwegingen die bestaan inventariseren en de meest duurzame opties aandragen. Tipje van de sluier: kiezen voor lokaal in alle opzichten is duurzaamtechnisch gunstig. Trouw overdag om verlichting te beperken. Vraag naar schoonmaakmiddelengebruik om een duurzame clean-up te realiseren. Maak goede afspraken over duurzaam voedsel en drank.

Duurzaam trouwen in een groen restaurant

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?