Kleding en cosmetica

Kleding en cosmetica

Tweedehands jurk voor een duurzame bruiloft 10-laags witte polyester jurken met meters stof inclusief sleep, kant, kralen, glitters en borduursels voor gemiddelde prijs van 1800 euro met maximale draagtijd van 18 uur. Mm, misschien een alternatief? Ja, laten we die opties eens nagaan. Hoe zit het bijvoorbeeld met de oude bruidsjurk van mama, een jurk van een onlangs getrouwde vriendin of heb je elegante jurken – of voor mannen pakken – in je eigen klerenkast hangen omtoverbaar tot een trouwjurk/trouwpak?

Wat te denken van een trouwjurk of pak huren of kopen bij een hippe vintage store of zelfs Marktplaats? Als je weet wat je wilt voor of na passessies in een bruidswinkel, dan is je zoektocht makkelijker. Maar wat als je er op deze manier niet uitkomt, welke alternatieven heb je dan? Zelf maken of laten maken bijvoorbeeld. Kies voor winkels die de goede zaak steunen, die lokale en/of duurzame fair trade stoffen gebruiken zoals biologisch katoen, hennep, tencel, peace silk (waarbij de rups niet gedood wordt) en/of bamboe. Een prachtvoorbeeld voor mannenkostuums is Dutch Spirit.

Bij een jurk of pak horen ook andere items zoals een overhemd, das, sluiers, tiara’s, lingerie, schoenen, duurzame sieraden en eco-cosmetica. Sluiers zijn vaak te huur of te leen, net als tiara’s. Duurzame lingerie is een grotere uitdaging, maar in duurzame schoenen bestaat weer meer keuze. Gebruik recycled sieraden van je moeder, zus, vriendin of van jezelf. Kies voor biologische en plantaardige alternatieven bij cosmetica. Zowel make-up als body lotions, kappersbezoek en scheergel, in alles heb je een meer dan geschikte en gezonde natuurlijke variant.

Wil je nog verder gaan? Dat kan uiteraard. Je zou de gasten kunnen stimuleren geen nieuwe kleding te kopen bijvoorbeeld. Ook iets om over na te denken: wat doe je met je jurk of pak na eendaags gebruik? Je jurk doneren aan een goed doel, verkopen of verhuren of omtoveren tot een nogmaals te gebruiken more casual kledingstuk, het is allemaal mogelijk. Let ook op de mogelijkheid van groen stomen van de jurk. Voor meer tips en de juiste adressen neem je contact op met Duurzame Bruiloft.

Geleende duurzame groene hoed

Dutch Spirit trouwkostuum
placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?