Eten en drinken

Eten en drinken


Lekker eten, goede drank, de basis voor succes van een bruiloft. Een belangrijke keuze maak je voor je gasten, voor jezelf, maar ook voor het milieu. Je voedselafdruk, de hoeveelheid grond die nodig is om jou van voedsel te voorzien, kan enorm verschillen met de keuzes die je maakt. Kies je voor vlees, dan schiet de CO2-uitstoot omhoog. Lokaal, seizoensproducten, biologisch en vegetarisch is van andere orde.

Creatief biologisch vegetarisch voedsel voor de receptie

De smaak is uiteraard een belangrijke factor. Daar komt biologisch om de hoek kijken. Niet voor niets gebruiken topkoks vrijwel uitsluitend biologische producten, het is simpelweg smaakvoller, naast dat het gezonder is en de milieu-impact kleiner. En het hoeft allemaal niet duurder te zijn. Biologisch vegetarisch lokaal en seizoensproducten zijn vaak juist goedkoper.

Een goede cateraar vinden die gespecialiseerd is in duurzaam voedsel en drank is de uitdaging waarbij Duurzame Bruiloft je kan helpen. Een vegetarisch buffet kan een heerlijk alternatief zijn. Wil je graag een vlees- en/of visgerecht dan zijn ook daar keuzes in te maken waarbij Duurzame Bruiloft jou tips kan geven. Je kan ook kiezen voor een lunch of een high tea in plaats van een diner of het aantal dinergasten en het aantal gangen beperken.

What about de bruidstaart? Overheerlijke biologische varianten van cupcakes tot appeltaart, van fair trade chocoladetaart tot de traditionele witte taart zijn beschikbaar. En ook op het gebied van wijn, bier, champagne en frisdranken kan er een wereld voor je opengaan. Gewoon water uit de kraan drinken in plaats van uit flessen is een andere tip.

cupcakes als bruidstaart

En dan de clean-up. Eten en drank weggooien is niet duurzaam. Zaak is daar goede afspraken over te maken met de locatie. Overleg bijvoorbeeld goed dat er niet teveel wijnen worden opengetrokken en glazen geschonken die vervolgens blijven staan. Maak afspraken over de restjes. Gaan ze naar lokale opvangcentra of wellicht mee met de gasten of personeel? Het recyclen van verpakkingsmaterialen is er nog een, evenals het scheiden van afval en gebruik van ecologisch verantwoorde schoonmaakmiddelen.

Zo zijn er nog tientallen andere tips en een wereld aan informatie te delen over voedsel en drank en de keuzes die je daarin hebt. Duurzame Bruiloft deelt die graag.
Biologisch vegetarisch eten voor een duurzame bruiloft

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?