Eco-honeymoon

Eco-huwelijksreis


Eco-reizenToerisme is ’s werelds grootste en snelst groeiende industrie, nu zelfs bijna 10% van het wereldinkomen. Ruim 5 miljard wordt elk jaar uitgegeven aan huwelijksreizen waarvan eco-huwelijksreizen de grootste groei kent. Eco-tourisme heb je in alle vormen en maten. Tussen vrijwilligerswerk en een vijfsterren eco-resort zitten legio aan andere opties. Een paar algemene vragen die je jezelf kan stellen:

– Komen onze bestedingen ten goede aan de lokale bevolking?
– Komen de activiteiten die wij doen tegemoet aan de lokale tradities en waarden van de cultuur?
– Stimuleren we milieu en natuurbehoud?

Zo is een all-inclusive cruise waarbij geen enkele bijdrage in de zak van lokale bevolking verdwijnt en de CO2-uitstoot hoger ligt dan bij een vliegreis geen eco-reis, net als een reis naar puur een stedelijk gebied dat in essentie niet is. Het gaat om low-impact travel, minimaliseren van niet-hernieuwbare grondstoffen, behouden van water en energie en beperken van afval.

Vliegen is helaas super milieuonvriendelijk. Je kan wat dat betreft ook kiezen voor een reis dichtbij huis. Het gaat uiteindelijk om samen tijd spenderen, van elkaar genieten. Dat nieuwe restaurant proberen waar je niet aan toe komt, die lange wandeling of fietstocht maken, lokale highlights bezichtigen, concerten of festivals bezoeken. Ga je met de auto, doe een bandencheck voordat je gaat en maak de auto niet onnodig zwaar. Fiets, loop of neem openbaar vervoer op je eco-bestemming om de footprint zo klein mogelijk te houden.

Nog een aantal tips: leer over lokale tradities, betaal een eerlijke prijs voor dat wat je koopt, neem geen planten of andersoortig natuurelement mee naar huis, verstoor of voed geen wildlife, laat geen afval slingeren, beperk je afval door bijvoorbeeld herbruikbare waterflessen mee te nemen en minimaliseer handdoekengebruik en toiletspullengebruik in hotels, laat flyers liggen, vermijd bonnetjes. Vergeet uiteraard niet je huis netjes achter te laten: alle elektrische apparatuur uit, verwarming zo laag mogelijk, krantabonnement cancelen.

Duurzame Bruiloft kan je gidsen in de vragen die je jezelf kunt stellen in de keuze naar en beoordeling van een eco-honeymoon. Wij hebben een overzicht van de beste eco-reisbestemmingen en tips met meerdere manieren om je reis zo duurzaam mogelijk te maken.Kies voor een eco-honeymoon

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?