Duurzaam feesten

Duurzaam feestenGroene LED verlichting voor een groen feestMet duurzaam feesten kan je ver gaan, letterlijk. Je wilt natuurlijk dat het feest knalt en dat kan ook op een eco-verantwoorde manier maar net zo elegant. Kies voor een feestlocatie die dichtbij of dezelfde plek is als de ceremonie en de receptie in verband met vervoer van alle gasten. Mocht je een andere locatie hebben, dan zou je voor vervoer kunnen zorgen, bijvoorbeeld elektrische taxi’s, samen de tram nemen, fietstaxi’s of een treintje huren.

Zoek naar een locatie die milieuvriendelijke praktijken heeft of die milieu/sociale zaken ondersteunt, zoals een museum. Vraag aan de locatie bijvoorbeeld wat ze met de restanten doen, of ze wegwerpartikelen gebruiken, ze afval scheiden en milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruiken.

Een belangrijk onderdeel is het elektriciteitsgebruik.
’s Avonds helaas geen gebruik van natuurlijk daglicht dus nu komt de creatieve LED-verlichting om de hoek kijken. Wel eens een LED-dansvloer gezien? Tegenwoordig bestaan ook meerdere opties om LED-discolichten te huren. En hoe duurzaam is de muziek? Muziek zonder een plug in is altijd duurzamer. Denk dan aan bands. Energieverbruik voor de muziekinstallaties en geluidsversterking van bijvoorbeeld dj’s kan enorm zijn. Terrasverwarming is er nog zo één.

Reduce, reuse, recycle, ook de feestitems. Neem de decoraties van je receptie en diner mee om ook de feestzaal mee te versieren. En dan een belangrijk onderdeel van het feest… de drankjes en de hapjes. Heerlijk biologisch bier kunnen wij aanbevelen evenals biologische wijnen, mojito’s en vegetarische bitterballen of biologische frietjes. Het is allemaal mogelijk bij Duurzame Bruiloft.

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?