Cadeaus

Cadeaus


Een bruiloft is de start van een leven samen. Voor dat leven en voor het organiseren van de mooie dag willen gasten graag terecht cadeaus geven. Ervaring leert dat als je niet uitschrijft wat je wenst, je vaak eindigt met cadeaus waar je net niet op zat te wachten. Zonde van het geld, zonde van de ruimte in de kast, zonde van alle moeite die is gestopt in productie van het cadeau. Tijd voor change. Talloze opties bestaan om het én de gasten makkelijk te maken én een gelukkig bruidspaar te zien én het milieu niet teveel te belasten.

Wat te denken van een milieuvriendelijk register voor toekomstige wensen zoals een baby of een reis? Je kan ook kiezen voor een ervaring, zoals bezoek aan een wellness, restaurants, musea, workshops, een ervaring in de natuur of een abonnement op wekelijkse biologische boodschappen. Een optie is ook (een deel van) de giften te gebruiken voor aanplant van bomen ter compensatie van de CO2-uitstoot of ter schenking aan een goed doel. Investeren in een duurzaam fonds van een groene bank, nog zo één. Liever iets tastbaars? Geef aan dat je bijvoorbeeld voor duurzame en natuurlijke materialen gaat zoals bamboe en biologische stoffen, groen recycled glas, fair trade of elektrisch efficiënte apparatuur. Kies je voor kunst, opteer dan kunst van een lokale kunstenaar of art for a cause, ter support van een goed doel.

We laten ook het gastenboek niet buiten beschouwing. Kies je voor een boek, kijk dan naar de opties van recycled of FSC papier, bamboe of papierloze zoals van biologisch katoen. Je kan ook voor een digitale optie gaan, zoals het maken van een videoboodschap.

Vaak wordt er ook een kleine gift gegeven aan de gasten van het bruidspaar. Traditioneel zijn dat de bruidssuikers. Hier kan je je creativiteit op los laten. Denk aan recycled materialen, fair trade chocolaatjes, zelfgemaakte fudge, inheemse zaadjes in zijden zakjes, kleine plantjes, pakketjes biologische thee of koffie, lokale specialiteiten, biologische zeepjes, eco-golfballen, je kan het zo gek nog niet bedenken. Zorg dat de cadeaus nut hebben en grote kans hebben op daadwerkelijk gebruik van de gasten. En opteer voor een milieuvriendelijke verpakking.

Hetzelfde geldt voor de cadeaus aan het bruidspersoneel. Talloze eco-verantwoorde opties die gegarandeerd in de smaak zullen vallen. Denk aan fair trade sieraden, een bon voor diner in hun favoriete restaurant, eco-cosmetica, planten, zaden, bloemen of een appelboompje voor in de tuin of biologische champagne. Ook hier kan je kiezen voor een ervaring in de natuur Samen een appelboom planten met high tea is een ander alternatief. Voor vele andere adviezen en de beste adresjes, neem contact op met Duurzame Bruiloft.

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?