Bloemen en decoraties

Bloemen en decoratiesDuurzame bloemen van zijden Bloemen, het maakt de mens vrolijk. Voor een bruiloft worden ze vaak in overvloed gebruikt. We hebben het over het bruidsboeket uiteraard, maar ook corsages, bloemenkransen en bloemen ter versiering van de locatie. Bloemen als gift van de natuur, mooi en lekker ruikend. Helaas zijn bloemen zo duurzaam niet meer. De meerderheid van planten en bloemen worden in het buitenland gekweekt met veel gebruik van pesticiden en chemicaliën. Bloemen zijn zelfs een van de meest bespoten planten en weinig gereguleerd. Het milieu, maar ook de gezondheid van werkers is in het geding. Bloemen moeten daarnaast vaak ook ingevlogen worden en worden snel weer afgedankt. 12 kg CO2 uitstoot per bosje rozen is het gevolg.


Probeer daarom zoveel mogelijk pesticide en kunstmestvrije (biologische), lokale en seizoensbloemen te gebruiken. Kies voor grote bloemen, dan heb je er minder van nodig wat ook weer goed is voor het budget. Je keuze kan ook vallen op nepbloemen van zijden stof. Deze zijn duurzaam in de zin dat je ze weer kan gebruiken of uitlenen voor andere gelegenheden. Of wellicht gedroogde bloemen? Die kan je jaren (her)gebruiken. Planten kan je ook huren, bijvoorbeeld grote bamboeplanten. Trouwen in de natuur bespaart je ook in de uitgave aan bloemen. Minimaliseren is sowieso verstandig: meer is minder. Wellicht kiezen voor 1 bloem als bruidsboeket?
Biologische lokale seizoensbloemen handcorsage

Let in je keuze voor bloemen op de vergankelijkheid, hoe lang ze meegaan op de dag. Kies voor seizoensbloemen en koop in bij de lokale bloemenleverancier die kennis heeft over duurzaamheid van bloemen. En welke vazen kies je? Ook iets om over na te denken. Eetbare bloemen kan je ook zelf biologisch laten groeien en gebruiken bijvoorbeeld als versiering bij de bruidstaart.

Voor decoraties geldt hetzelfde als voor bloemen: less is more. Breaks our heart als er tientallen ballonnen worden losgelaten in de natuur ter ‘viering’ van geluk voor het bruidspaar. De natuur viert dan geen feest en dieren kunnen er in verstrikt raken. Ballonnen zijn (nog) slecht afbreekbaar wat schade aan de natuur brengt. Je kan kiezen voor biologisch afbreekbare FSC ballonnen maar ook voor meer natuurlijk elementen zoals takken, stenen, planten of schelpen.
Lekkere duurzame decoratie
Tweedehands winkels hebben vaak ook nog mooie items liggen waar je simpel een persoonlijke touch aan kan geven. Of bijvoorbeeld lampions van recycled papier? Versieringen lenen van vrienden of gebruik van bestaande versiersels op de locatie zijn andere opties. Als een alternatief voor rijst gooien kan je bijvoorbeeld ecofetti – afbreekbare confetti – gebruiken of gedroogde kruiden, als alternatief voor sterretjes bij vertrek van het bruidspaar soya kaarsjes. Zo zijn er nog tal van andere creatieve ideeën voor decoraties en bloemen op jouw duurzame bruiloft. Voor meer informatie neem contact op met onze weddingcoach.

placeholder image

Contactgegevens Duurzame Bruiloft


E-mail: info[at]duurzamebruiloft[punt]nl

Online:
Twitter: @SusanOverakker
LinkedIn: /Susan Overakker
Skype naam: susanoverakker

Waar vind je Duurzame Bruiloft?